Vertrouwen op de zelfrijdende auto. Stap te ver of stap vooruit? #software #testers

Door: N.C. Reyes 23-11-2017

Categorieën
:
Nieuws,

Sommige #software #testers hebben een absolute voorkeur voor nieuwe projecten. Dat is bekend bij sQout. Daardoor weet ik zeker dat menig softwaretester dolgraag zou meewerken aan de ontwikkeling van de zelfrijdende auto. Dat is geen Science Fiction, want op dit moment wordt er bij Volvo druk gewerkt aan maar liefst 24.000 zelfrijdende auto´s voor opdrachtgever Uber, uitgerust met het eigen systeem voor Uberchauffeurs. Voorlopig is de XC90-SUV bestemd voor de Amerikaanse markt. Enorm interessant voor de ware techneut. Die software is immers om van te watertanden. Niet alleen Volvo, maar ook Mercedes is bezig met het ontwikkelen van een zelfrijdende auto. Bij Mercedes bestaat zelfs de mogelijkheid om je auto een kantoorfunctie te geven. Dan kun je doorwerken als je in de file staat.

Al deze ontwikkelingen betekenen dat we de verkeersveiligheid, en daarmee ook ons leven, deels in handen van #software #testers  leggen. Gaat dit te ver? Of is het onzin om daarbij stil te staan omdat we dit ongemerkt al doen, bijvoorbeeld tijdens een medische ingreep.
Wat vinden jullie? Leggen we ons verkeerslot in handen van de techniek? Of is het de bedoeling dat je kunt blijven ingrijpen als je achter het stuur zit?

blog_image:article_recru7_15114551645a16f9bcd084b.jpg:end_blog_image